zondag 23 november 2014


HOEZO “BLOCKBUSTER”



De muziekindustrie draait om hits. Waarmee we bedoelen, muziek die aanslaat en door veel mensen wordt gekocht. Dit houden we bij op hitparades, waarin de producties worden geordend op basis van de verkoopcijfers. Wekelijks gepubliceerd en een graadmeter voor de popularitieit van de artiesten.

Wordt een product veel verkocht, dan praten we van een mega- of een superhit.

In de musicalwereld is ook sprake van competitie. Uitvoeringen die heel veel publiek trekken worden “blockbusters” genoemd. Vergelijkbaar met een superhit in de muziekwereld.

Wat is de oorspronkelijke betekenis van een “blockbuster”?

Met “blockbusters” worden in de Tweede Wereldoorlog bommen aangeduid, waarmee een compleet huizenblok kon worden vernietigd. Hiermee werden de Duitse steden, gedurende een aantal jaren, met veel succes, gebombardeerd. Er stond geen huis meer overeind. Een geweldige succes in de ogen van de Geallieerden. “Blockbusters” maken nog steeds onderdeel uit van het wapenarsenaal van een enigszins beschaafde natie. Maar ze worden in kracht ver overtroffen door moderne explosieven, die in staat zijn om om diepgelegen bunkers te penetreren en te vernietigen. Superhits!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten