zondag 15 januari 2017


GESCHIEDENIS VAN HARLINGEN
LEY-LIJNEN

De berg van Almenum is een bijzondere en oeroude locatie, mede omdat het op een kruispunt van ley-lijnen ligt. Ley-lijnen zijn “de energiebanen/wegen vormen het zenuwstelsel van moeder Gaya. De heiligdommen werden door de “heidense” Friezen bewust op dergelijke plekken gebouwd, om tijdens ceremonies en rituelen te kunnen gebruiken en te manipuleren.
De Dom van Almenum staat op een kruispunt van ley-lijnen en maakt onderdeel uit van geomet...
rische patronen.
De christelijke missionarissen hadden de gewoonte om heidense heiligdommen te vernietigen en de heilige bomen te kappen. Op die, vaak hooggelegen, plekken werd vervolgens een christelijke kerk gebouwd. De oude, middeleeuwse kerken, die we in Friesland aantreffen, maar ook daarbuiten, staan dus op een plek waar ooit heidense goden werden vereerd en de deelnemers in contact kwamen met het energie-patroon van de aarde.
Ley-lijnen zijn recht en kunnen worden gevonden door op een landkaart de kerken met elkaar te verbinden.
Een mooi voorbeeld van een regionale ley-lijn loopt van Almenum naar Ried, via Midlum, Dongjum en Boer. De kerken liggen op 1, vrijwel rechte lijn.
Almenum was een knooppunt van ley-lijnen. Wynaldum ligt op een ley-line, beginnend in Engeland.
In vroeger tijden (5000 voor Chr.) probeerden gelovigen in contact te komen met “Moeder Aarde” en te delen en deel te hebben aan haar reinigende energie. Op de berg en andere rituele plaatsen werd die energie en gevonden. Door gelijktijdig op verschillende locaties rituelen uit te voeren, bracht men een eerbetoon aan de vruchtbare aarde en onderhield men de ley-lijnen; die op hun beurt weer de aarde voedden en tot leven brachten.
De berg van Almenum verwijst naar een periode in onze geschiedenis, waarin de Moeder-Godin Gaya werd vereerd.
Deze Oer-Moeder is door het patriarchale christendom verdreven en het fundament werd van de moderne stad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten