zaterdag 9 januari 2021

 De Keltische bomenhoroscoop

Het Christendom bestreed en verdreef het traditionele geloof en praktijken van Britten, Saksen, Friezen en Kelten.
Deze stammen uit de steen- brons- en ijzertijd bezaten een complex systeem van goddelijke wezens, verklaringen over de oorsprong van de mens, mythen en legenden wortelend in een ver verleden. Ze waren trots en sterk, spraken hun eigen taal en bezaten een complexe cultuur en een priesterklasse, de druiden. Deze laatste groep bestaat nog steeds en prominente Engelsen, bijvoorbeeld Winston Churchill, waren lid.
Noord-Europese volkeren kenmerkten zich ook door een sterke verbondenheid met de natuur en de elementen. Mensenoffers waren niet ongebruikelijk.
Die verbondenheid bleek ook (een) kalender, die gebaseerd is op 21 boomsoorten, verdeeld in 39 perioden van maximaal 10 dagen. Met deze 21 verschillende bomen waarmee mensentypen corresponderen. De meeste boomsoorten regeren een periode in voorjaar en najaar. Daarnaast kende men 4 Heilige Bomen: de eik, de beuk, de berk en de olijf, die alleen met 1 heilige dag zijn verbonden.
Meer weten:
Twente (de Lutte) bezit een arboretum, waarin alle bomen uit de Keltische horoscoop geplant zijn.
Toen ik het arboretum bezocht, merkte ik aan de kinderen, dat ze het heel bijzonder vonden een eigen boom te hebben. Een arboretum in Harlingen?
Hoe weten we zoveel over deze (maan-)kalender. De kennis komt vooral door de vondst van een bronzen plaat in het Franse Coligny. Deze plaat geeft de Keltische bomenkalender weer.
Symbolic @ Astrologie
EOSTRESWORLD.BE
Symbolic @ Astrologie
Een website boordevol informatie over oa. tarot, grote arcana en kleine arcana, spiritualiteit, boomhoroscoop, astrologie, ascendant
Leuk
Opmerking plaatsen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten