vrijdag 23 december 2016


EEN ANDERE KIJK OP HARLINGEN
OP ZOEK NAAR DE VERDWENEN TEMPELIEREN-SCHAT

het Wapen van Harlingen door Situ Harns
...
Al eeuwen wordt er gespeculeerd over en gezocht naar de fameuze helaas verdwenen Tempelierenschat. Diverse plekken, van Engeland, Amerika tot China, lijken ervoor in aanmerking te komen. De schat bestaat uit goud en andere edelmetalen, juwelen en kostbaarheden. De Ridders van de Tempel hadden een belofte van armoede afgelegd. toch was de Tempelieren Orde de rijkste partij in zogenaamde “ the dark ages”. Rijker dan de koningen in Europa en financiers van de talloze oorlogen en conflicten, die de vorsten en de adel onderling aangingen. Daarnaast zouden de ridders, tijdens hun verblijf in Jeruzalem, in het bezit zijn gekomen van mysterieuze, magische en spirituele voorwerpen, waaronder de “Heilige Graal”.
Researchers volgen de sporen, die deze “Ridders voor Christus”, hebben achtergelaten. Dit leidt hen onder andere naar Schotland en vooral Roslynn-chapel. Hier zou de schat van de Tempelieren zijn verborgen en zelfs al gelokaliseerd. De beheerders van de kapel geven echter geen toestemming om te gaan graven.
Een andere kandidaat is Oak-island (Nova Scotia, Canada)), waar al sinds 1795 wordt gegraven, nadat 3 jongelui op een opvallende plek waren gaan graven. Ze vonden een aantal houten plankieren, maar de bodem van deze “money-pit” is nog steeds niet bereikt. Eens dacht men er dichtbij te zijn, maar de volgende ochtend had de schacht zich gevuld met water. Tot nu toe, ondanks de inzet van duikers, is er nog geen schat naar boven gebracht. Ook zijn er geen voorwerpen gevonden, die met de Tempelieren in verband kunnen worden gebracht.

Dat geldt echter niet voor het stadswapen van Harlingen.
foto van Situ Harns.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten