vrijdag 7 juni 2019


Aan

de Burgemeester

van Harlingen



Geachte Heer.



Hierbij vraag ik Uw aandacht voor het volgende:



AUTOTOEGANKELIJKHEID EEN LUST OF EEN LAST?



Ik woon ongeveer 18 jaar in Harlingen en dat met grote tevredenheid.

Deze periode overziend, wil ik U melden dat door de toevloed van toeristenauto's onze gemeente langzamerhand dichtslibt en elke planologische mogelijkheid wordt benut om meer parkeergelegenheid en betere aanrijroutes te scheppen (NB. voor bezoekers). In de afgelopen jaren is het parkeerterrein bij de Tjerk Hiddeszsluizen enorm uitgebreid, een verwilderd stukje gemeentegrond bij de Oude Mullen “de Bazuin” is een parkeerterrein geworden en de weilanden om de stad veranderen tot groene parkeergarages.

Deze ontwikkeling is een doorn in het oog van velen. Uitzicht, landschappelijke ruimte, veiligheid en mobiliteit voor de inwoners van Harlingen worden hier ernstig door verstoord.



Hier moet m.i. een ander beleid op worden gevoerd, waarin de belangen van de inwoners van Harns, zoals rust, groen, veiligheid, een eigen parkeerplek, eindelijk eens centraal komen te staan. Nu prefaleert al jaren grootschaligheid, inkomsten en autotoegankelijkheid.



Is het een idee om samen met Arriva te stimuleren dat bezoekers van de eilanden per trein te komen. Winst voor het milieu en het openbaar vervoer.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten