zondag 20 januari 2019



SiTU CURSUS 2E WERELDOORLOG

IDEOLOGISCHE ACHTERGRONDEN VAN HET NAZISME

EUGENETICA OF WEL RASSENLEER

Om het handelen en de motivatie van de top van Nazi-hiërarchie te kunnen doorgronden, stuit men al snel op de eugenetica. De wetenschappelijke theorie over de verschillen tussen de diverse rassen (en sub-rassen). De Arische stam van de Indo-Europese bevolking was veruit superieur aan leden van andere rassen. Vermenging van Arisch bloed, met name met het Joodse, met andere rassen stond het herwinnen de leidende rol van het Arische volk in de weg. Untermenschen waren nutteloos en moesten worden uitgeroeid of uitgebuit.

De Joden namen in dit genocide-programma een speciale plaats in. De Joden waren volgens Hitler cs. samenzweerders en grootkapitalisten, die op slinkse wijze, werelddominantie streefden.

De SS kende een aparte afdeling militairen, die werkten in de vernietigingskampen of betrokken waren bij de “Holocaust by bullits”, de standrechtelijke executie van grote groepen Joden en Slaven in de bezette Oost-Europese gebieden.

Behalve Heinrich Himmler, Hoess en Eichmann werd deze kolossale operatie “uitgerold” door Reinhardt Heydrich. Een afgewezen marine-spion, die razendsnel carrière maakte bij de SS.

Heydrich was een model-Ariër. Lang, blond, blauwe ogen, maar ook overtuigd van het heilige doel. Om Joden, zigeuners, homoseksuelen en ander uitschot, op industriële wijze te vernietigen. Op het “hoogtepunt” kwamen 60.000, merendeels Joden, per dag aan hun einde.

Reinhardt Heydrich werd gezien als de potentiele opvolger van Heinrich Himmler. Ook Adolf Hitler had grote bewondering en dito verwachtingen voor deze top-SS'er. Het Tsjechische verzet lukte het een aanslag te plegen op de “meeste gehate Duitser. Heydrich, 34 jaar oud, kwam om. Zijn dood werd gevolgd door exorbitante represailles van de Nazi-bezetter (Lidice).
 
Afbeeldingsresultaat voor heydrich

Geen opmerkingen:

Een reactie posten