donderdag 17 januari 2019








HET VERBOND, DAT DE ISRAELIETEN MET JAHWEH HEBBEN GESLOTEN



De joodse vluchtelingen uit Egypte sloten tijdens hun zwerftocht door de woestijn een overeenkomst met een “entiteit”, die zich als almachtige en enige God aan hen manifesteerde. God zegde toe, de volgelingen van Moses te beschermen, te behoeden en te leiden naar het Beloofde Land, het “eeuwige” thuisland.

Daar stond tegenover, dat de Israƫlieten zich aan een tiental regels moesten houden. Deden de Joden dit niet, dan zou God hen straffen en verstoten.

Dit was de tekst (vertaald natuurlijk), die God op de 2 tafelen schreef,


    1. GIJ ZUL GEEN ANDERE GODEN VOOR MIJN AANGEZICHT HEBBEN

2. GIJ ZULT U GEEN GESNEDEN BEELD MAKEN

    3. GIJ ZULT DE NAAM VAN DE HERE NIET IJDEL GEBRUIKEN
    4. GEDENK DE SABBATHS DAG
    5. EER UW VADER EN UW MOEDER
    6. GIJ ZULT NIET DOODSLAAN
    7. GIJ ZULT NIET ECHTBREKEN
    8. GIJ ZULT NIET STELEN
    9. GIJ ZULT GEEN VALSE GETUIGENIS SPREKEN
    10. GIJ ZULT NIET BEGEREN DAT WAT VAN UW NAASTE IS.

    Mocht het zo zijn, dat de Tempelieren, de Ark des Verbond's hebben opgegraven, naar Frankrijk hebben getransporteerd en om het op hun hoofdkwartier in Parijs installeerden, hadden ze niet alleen een mysterieus en dodelijk wapen in hun bezit maar ook de overeenkomst met Jahweh, een wraakzuchtig God.
    Houden wij ons aan de 10 regels, die op het eerste gezicht praktisch en ongecompliceerd lijken.

    1. Net als regel 2 een reactie op het beleden veelgodendom. Het produceren van Godenbeelden was een hele industrie en er zijn gezonken galjoenen gevonden met honderen identieke “idol”. Massa-productie voor een florerende markt. Abraham's vasder verkocht fgodsbeelden en Mohammed verwijderde tientallen beelden en objecten uit het Opperste Heiligdom in Mecca, op de Ka'aba-steen na, die nog steeds wordt gekust en aanbeden.
    2. Ondanks deze regels zijn de Katholieke en Orthodoxe kerken gevuld met afbeeldingen van Jezus, de Heiligen, iconen en zelfs de aanwezigheid van God. Ook in huizen en in open ruimten komen afgodenbeelden veelvudig voor. Ergert Jahweh zich hieraan?
    3. Vloeken mag niet, vervloekingen kunnen uitkomen! Begrijpt Jahweh Engels en stoort hij zich aan de vloedgolf van genitaal: shit, fuck, bitch, ass-hole, holy shit?
    4. Zaterdag is de Sabbaths-dag. De Joden en de Islam houden zich hieraan, de Protestantse en Katholieke kerk hebben de Sabbath's dag verschoven (!) naar de zondag. GEHEEL TEGEN GODS WIL.
    5. Dit wordt door de vele echtscheidingen wel steeds moeilijker gemaakt. 50% van de jeugd krijgt er van (zeer)nabij mee te maken.
    6. Niet alleen oorlogen en kleinschaliger geweld zijn normaal geworden. De doodstraf is in onze beschaafde wereld nog steeds normaal (V, China, Saudie-Arabie a.o.). In de Verenigde Staten vonden 45 “school-shootings-plaats” en schoot de politie ruim 100 (veelal zwarte) arrestanten of verdachten dood. Jaweh zal hier niet blij mee zijn.
    7. Pornografie kun je gewoon op tv. Bekijken, gedrag, kleding en rol van onze sterren is verweven met sexualiteit. Soap-series maken het huwelijk tot een (wederkerend) “event”. Lingerie voor peutera? Overspel-sites? Niet gek dat zo veel huwelijken stranden. De verleiding is vel te groot.
    8. “Capitalism is stealing with a licence. Believers are forbidden to steal, because the government hates competition.”
    9. Lying is a sin. Everybody is lying. Everybody sins. God hates liars.
    10. Reclame zorgt ervoor, dat we ontevreden worden op onze eigen situatie en jaloers worden op het bezit van anderen. De naasten, die we lief moeten hebben, ook al komen ze uit verre landen.
     
     
    De zoektocht naar de Ark des Verbonds is nog steeds in volle gang. Sommigen beweren, dat het Jerusalem nooit heeft verlaten. Zeker is, dat de Ark gevonden zal worden op het “enig en noodzakelijke moment.“ Het bovenstaande overwegende is de vraag, of we, als mensheid, wel aan deze vondst toe zijn.
    Mene Tekel; gewogen en te licht bevonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten