dinsdag 17 september 2013

Reddingrapporten

Zeilcharter Esperanza maakt water
Den Oever, 12 september 2013

De schipper van de zeilcharter Esperanza, die met 25 personen aan boord afgemeerd lag in de Oeverse Vissershaven, kwam er vanochtend tijdens het ontwaken, even na zessen, achter dat in zijn schip een grote hoeveelheid water stond. Hij belde 112.

De brandweer van Den Oever werd om 06.17 uur gealarmeerd en de meldkamer besloot om 06.25 uur ook de KNRM op te roepen. De reddingboot Johanna Margareta kwam ter plaatse en zette zijn motorpomp aan boord van de Esperanza, ter ondersteuning van de op de wal staande brandweerpomp.
Verslepen
Vrij snel zakte het waterpeil in de Esperanza en besloten werd het schip naar het ponton van de visserijcoöperatie CIV Den Oever te slepen, om daar het laatste, meest vervuilde, water eruit te pompen. Bij het verslepen hielp ook Falck Nutec, opleidingscentrum voor maritiem personeel, met een vaartuig mee.

Nadat de situatie aan boord weer stabiel en onder controle was, zijn de brandweer en de KNRM weer retour kazerne, respectievelijk station gegaan. Voor de KNRM Den Oever was het de achtentwintigste actie van dit jaar.
De Esperanza is intussen overgebracht naar het dok van Luyt om de lekkage te laten dichten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten