woensdag 18 september 2013

                     
      
     

Dode door ongeluk bij veerboot   

AMSTERDAM - Een vrouw is donderdagochtend om het leven gekomen, toen ze met haar auto in het water reed bij de veerboot op Vlieland. Dat meldde de politie. Die onderzoekt nog hoe het ongeluk kon gebeuren.
Meerdere mensen sprongen vanaf de kade in het water om de vrouw te redden, maar de hulp mocht niet baten. Het slachtoffer overleed ter plaatse. Haar identiteit is nog niet bekendgemaakt. Onduidelijk is of de auto naast de veerboot het water inreed of bijvoorbeeld van de veerboot is gevallen.
Volgens Rederij Doeksen blijkt uit ooggetuigenverklaringen van medewerkers en andere personen dat de vrouw met haar auto met hoge snelheid op de brug afreed en het rode waarschuwingslicht negeerde. Ze was te laat en had niet ingecheckt. De rederij gaat ervan uit dat de vrouw alsnog probeerde met de boot mee te kunnen.
De politie kan nog geen uitspraken doen over de oorzaak. „Wij moeten nog verder onderzoek doen”, aldus een woordvoerster. „Alleen getuigenverklaringen zijn niet genoeg. Zo kijken we ook naar de technsiche staat van de auto.”
Hulpdiensten probeerden de vrouw nog te redden, maar dat bleek tevergeefs. In eerste instantie werd er gemeld dat er twee personen in de te water geraakte auto zouden zitten, maar het bleek om slechts één iemand te gaan.
Het is niet duidelijk of de auto naast de veerboot het water inreed of bijvoorbeeld van de veerboot viel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten