donderdag 26 september 2013


Dagelijks zo'n 1,5 liter drinken is noodzakelijk. Allemaal leuk voor wie verslingerd is aan water, maar wat te doen als je er niet zo gek op bent? Met deze tips blijf je gehydrateerd en raak je het drinken niet zo snel beu.
1. Drink thee en experimenteer met verschillende smaken. Kamillethee maakt je bijvoorbeeld ontspannen, muntthee helpt je spijsvertering vooruit en rozenbottelthee is goed tegen verkoudheid. Beperkt het drinken van thee tot maximum 1/2 liter per dag.

2. Voeg een eenvoudig schijfje citroen of limoen toe aan je water. Dat maakt het heerlijk fris en is ook zeer dorstlessend.

3. Plet een beetje rood fruit en meng het goed. Doe in een theezeefje in heet water en laat het even staan. Een lichtjes zoet drankje is het resultaat.

4. Elk watermerk smaakt een beetje anders. Vergelijk de verschillende soorten en wie weet ontdek je zo wel je favoriete watertje.

5. Grenadine: een paar druppeltjes geven je water al meteen een heel andere kleur, geur en smaak. Niet mee overdrijven, in grenadine zit natuurlijk ook veel suiker. Ook in lightvarianten beschikbaar.

6. Leng je water eens aan met een beetje vruchtensap. Veel fruitsap drinken wordt afgeraden omdat je dan te veel suikers binnenkrijgt, maar op deze manier blijft je suikerinname beperkt.

7. Groentesap bezit alle goede eigenschappen van natuurlijk vruchtensap en een stuk minder calorieën. Groentesap met pulp is ook nog eens rijk aan vezels die helpen het hongergevoel te stillen.

8. Het voordeel van thuis zelf smoothies maken is dat je precies weet wat erin zit. Sap bevat veel calorieën maar ook de nodige vitamines en vezels. Je kan eindeloos variëren. Ideaal voor een flinke energieboost. Een smoothie kan af en toe als tussendoortje, maar bevat niet zoveel vocht en hoort dus niet in de watergroep.

9. Op een zomerse dag maak je makkelijk zelf een kan icetea. Je favoriete (afgekoelde) thee, wat ijs, eventueel wat schijfjes citroen, limoen of sinaasappel en klaar. Enkele blaadjes munt erbij zorgt voor extra smaak. Je maakt de icetea zoeter met wat honing of rietsuiker.

10. Een originele bijdrage voor water (niet in plaats van water, wel als extra) zijn watermeloenen en komkommers. Beide soorten bestaan voor ongeveer 97% uit water.

11. Ook koffie en light frisdrank kunnen al eens als afwisseling van water. Maximum 1/2 liter koffie, thee en light frisdrank per dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten