maandag 23 september 2013

Heilig water absoluut niet drinkbaar

Heilig water absoluut niet drinkbaar


Volgens een nieuw onderzoek doet zogenaamd heilig water meer kwaad dan goed. Onderzoekers aan het Instituut voor Hygiëne en Toegepaste Immunologie in Wenen namen monsters van 21 heilig water bronnen en 18 fonteinen in de Oostenrijkse hoofdstad en ontdekten dat er liefst 62 miljoen bacteriën per milliliter heilig water rond zwemmen. Volkomen onveilig om te drinken. Dat meldt Yahoo News.
Het heilige water, dat in de praktijk gebruikt wordt voor doopceremonies en het bevochtigen van de lippen van kerkgangers, blijkt voor 86 procent bacteriën te bevatten als E. Colli, enterococci en Campylo te bevatten. De rotbeestjes kunnen onder meer tot diarree, buikpijn, kramp en griep leiden.
Bovendien werden er nitraten aangetroffen die doorgaans in ongediertebestrijdingsmiddelen zitten die boeren gebruiken. Foute boel dus.
“We moeten mensen waarschuwen voor de gevaren van het drinken uit zo'n bron”, aldus microbioloog Alexander Kirschner van de Universiteit Wenen. “Het is vermoedelijk tekenend voor een tot nu toe onderschat probleem. Er zijn heel veel mensen in Wenen met zwakke immuunsystemen.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten