maandag 23 april 2018

SiTU ACADEMY

BEDRIJVEN WAAR EEN LUCHTJE AAN ZIT

door Master Klaas (SiTU)

HUGO BOSS ontwierp de “sexy” uniformen van de Waffen-SS en de NSDAP, maar is nog steeds een “big-shot” in de wereld van mode, design en de geurtjes.

PORSCHE produceert gewilde sportwagens. Onbekend bij de koper is vaak, dat de ontwerper een fervent Nazi was en Hitler adoreerde en dat PORSCHE tanks ontwierp van hoge kwaliteit, die Hitler aanvankelijk de overhand gaven in de Europese veldtochten.

Vele Duitsers spaarden tijdens de Hitler-dictatuur voor een auto, een VOLKSWAGEN. door Adolf Hitler beloofd aan het Duitse volk en door PORSCHE ontwikkeld. (De familie PORSCHE is nog steeds groot-aandeelhouder van VOLKSWAGEN). Er werd in Wolfsburg, ver weg van het gebombardeerde Ruhrgebied, een fabriek gebouwd. Van de VOLKSWAGEN zijn maar een aantal proto-typen geproduceerd en in de “Deutsche Wochenschau” aan het volk gepresenteerd. VOLKSWAGEN was gedurende de Tweede Wereldoorlog onderdeel van de oorlogsindustrie en bouwde tanks en militaire voertuigen. Na de 2e Wereldoorlog is VOLKSWAGEN uitgegroeid tot een internationaal conglomeraat van autofabrikanten. Hiervan maakt ook SKODA onderdeel uit. SKODA is van origine ook een wapenfabrikant. Na Hitler's bezetting van Tsjecho-Slowakije stond de fabriek ten dienste van de oorlogsambities van het Duitse Rijk.

FORD en GENERAL MOTORS hadden voor (maar ook daarna) het uitbreken van de 2e Wereldoorlog grote financiële belangen in de Duitse auto-industrie en GM werd eigenaar van OPEL (is het nog steeds). Opel bouwde vrachtwagens voor Hitler's groeiende oorlogsmachine. Toen tijdens de Sudetencrisis (1937), Hitler meer vrachtwagens eiste, werden ze vanuit Detroit verscheept en in Duitsland geassembleerd.

FORD en de leiding van GENERAL MOTORS ontvingen hoge Nazi-onderscheidingen. Amerikaanse oliemaatschappijen (STANDARD OIL o.a.) leverden aan Nazi-Duitsland en IBM verzorgde diensten op het terrein van administratie en registratie. Hun proto-computer maakte het efficiënt registreren van grote groepen (in de bezette gebieden) mogelijk. Dit legde de basis voor organisatie van de Holocaust.
 
Afbeeldingsresultaat voor PORSCHES FERDINAND TANK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten