woensdag 25 april 2018


DE KELTISCHE VOGELHOROSCOOP







Dat de Chinese horoscoop uit dieren bestaat – konijn, draak, aap of haan (vanaf 24 januari 2017) – is velen bekend. Dat de oude Kelten een Vogelhoroscoop gebruikten, weten slechts weinigen. Volgens de Keltische astrologie wordt de persoonlijkheid van de mede bepaald door de vogelsoort, die in de geboorteperiode veel voorkomt. Deze vogel is dan een soort totemdier, met invloed op de persoonlijkheid, karakter en levensloop.







24 december tot 20 januari REIGER



Reigermensen zijn onafhankelijk en gaan hun eigen weg. Ze houden niet van traditionele rolpatronen. Ze hebben niet veel anderen in hun leven nodig.







21 januari tot 17 februari: ROODBORST



Roodborstmensen komen koel over, maar zijn eigenlijk heel temperamentvol. Ze zijn trots en koppig; niet bang voor conflicten. Ze moeten niet stilzitten en in beweging blijven.







18 februari tot 17 maart: GOUDVINK



Geduld is de kernactiviteit van de goudvink. Vinken zijn gelukkig wanneer ze stapsgewijs aan elk aspect van hun leven kunnen werken. Het enige gevaar is dat ze vastroesten. Ze moeten af en toe een schop onder hun achterste krijgen.







18 maart tot 14 april: HAVIK



Havikmensen vervelen zich snel. Ze hebben behoefte aan een constante stimulans in een situatie waarin ze creatief kunnen zijn. Een havik heeft een partner nodig die begrip heeft voor zijn vrijheidsdrang. Haviken kunnen slecht tegen beperkingen.







15 april tot 12 mei: ZILVERMEEUW



De zilvermeeuw vindingrijk en instaat onverwachte oplossingen voor problemen te produceren. Zilvermeeuw reizen graag. Ze passen zich gemakkelijk aan, vallen niet op. Ze weten anderen te inspireren, maar doen dit veelal ongemerkt.







13 mei tot 9 juni: DUIF



Duivenmensen zijn verlegen en bescheiden. Ze hebben soms het gevoel dat ze niet worden erkend. De duif is een perfectionist en kan erg kritisch zijn.







10 juni tot 7 juli: AREND



Arend mensen zijn visionair en kunnen enorme gedachtesprongen maken. Ze hebben de neiging om zich superieur te voelen. Naarmate de arend ouder wordt, leert



zich beter te ontspannen en kan een inspirerend leider worden.







8 juli tot 4 augustus: NACHTEGAAL



De nachtegaal heeft een grote verbeeldingskracht en moet oppassen, dat hij met beide benen op de grond blijft staan. Nachtegalen helpen mensen op weg om positieve ideeën op te bouwen.







5 augustus tot 1 september: IJSVOGEL



Ijsvogels zijn flamboyante en kleurrijke persoonlijkheden. De ijsvogelmens koestert het leven. Hij is een levenskunstenaar.







2 september tot 29 september: ZWAAN



Zwanen zijn gevoelig en kunnen gemakkelijk worden gekwetst. Zij hebben de neiging om veel stil te staan bij het verleden: ze moeten leren los te laten. De zwaan valt regelmatig ten prooi aan stemmingswisselingen.







30 september tot 27 oktober: SPECHT



De specht vertrouwt op de rede en benadert het leven analytisch. Hij is direct in de omgang, wat sommige mensen afschrikt.







28 oktober tot 24 november: TORENVALK



Torenvalken hebben een scherp brein en kunnen zich goed concentreren. Door zijn zelfvertrouwen en energie kunnen ze tot grote hoogten stijgen. Torenvalkmensen genieten niet van alles; ze selecteren zorgvuldig.







25 november tot 23 december: RAAF



De raaf is slim en kan over paranormale vermogens beschikken. Die kunnen zowel ten goede als ten kwade worden gebruikt. De raaf is behoedzaam tegenover gezagsdragers en kan prima zonder partner leven.







(bron: Wat vogels over mensen vertellen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten