vrijdag 17 januari 2014

VIP-zorg! nieuwe Ypsilonbrochure over vroeg ingrijpen bij psychose


Hoe eerder een psychose wordt herkend en behandeld, hoe groter de kans op een beter en vollediger herstel. Tijdig herkennen van de eerste voortekenen kan een psychose zelfs voorkomen. De nieuwste brochure van Ypsilon gaat over VIP-zorg. VIP staat voor Vroege interventie (ingrijpen) bij psychose en heeft als doel zo vroeg mogelijk ingrijpen en erger voorkomen.
De prettig leesbare brochure is geschreven voor familieleden en naasten. Wat kunnen zij doen, waar kunnen ze terecht en welke steun en begeleiding hebben zij nodig? De brochure geeft ook informatie over voortekenen, risico, zorg en behandeling en sluit aan bij het Handboek Psychose dat het Netwerk Vroege Psychose schreef voor hulpverleners.
Ypsilon maakt zich al 30 jaar sterk voor betere zorg voor mensen met een vroege psychose. In het project Vroeg begonnen is een toekomst gewonnen zet Ypsilon zich in voor tijdige en adequate zorg bij een (naderende) psychose en voor steun en begeleiding van familieleden. Zie www.ypsilon.org/vroeg-ingrijpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten