woensdag 30 januari 2013

'Vliegen' boven het water tijdens Sail Den Helder

DEN HELDER - Tijdens Sail Den Helder 2013 in juni is er ook een uitgebreid publieksprogramma op Willemsoord en het haventerrein. Een van de hoogtepunten moet het flyboarden worden.
Stephan en Bo Krook bewegen zich met behulp van waterstralen hoog boven het bassin van de Oude Rijkswerf en springen als dolfijnen uit het water, aangedreven door een krachtige waterscooter.
Flyboarden is een nieuwe sport, waarvan de eerste wereldkampioenschappen in Quatar inmiddels zijn gehouden. Vader en zoon Krook wonnen daar op een haar na de beker. Afgelopen weekend waren zij op uitnodiging in Dubai voor demonstraties.
Tijdens Sail Den Helder 2013 vinden alle dagen demonstraties plaats met flyboarden, maar kan het publiek onder begeleiding zelf ook vijftien minuten boven het water ’vliegen’.
Het flyboarden is een van de vele evenementen op Willemsoord in die dagen. Er wordt momenteel druk gewerkt aan een programma vol straattheater, koren, bands, dj’s, zangers en zangeressen.
De meeste artiesten zullen uit Den Helder en de regio (Texel, Hollands Kroon, Schagen) komen. Twee van de drie podia komen op het werfterrein staan, de andere aan de haven. Er komt een speciale seniorenmiddag, een middag voor kinderen en een avond voor jongeren.
Een speciale ’werkgroep publieksevenement’ bouwt momenteel aan het programma. Ze zoekt nog talentvolle mensen. Wie tips of ideeën heeft of zich wil aanmelden kan terecht bij Petra Clowting, via e-mail:
cultuurmakelaar@kampanje.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten