vrijdag 11 januari 2013

HARLINGEN EN GALWAY (IERLAND)



SKUTSJESILEN NIET UNIEK, OOK IEREN DOEN HET



skutsjes






Galway Hooker



HARNS- Friezen mogen het skutsjesilen als een unieke folkloristische sport beschouwen, er meer plaatsen in de wereld waar met historische vrachtschepen wedstrijden worden gezeild. In Ierland gebeurt dit met zogenoemde Galway Hookersin de Galway Bay, vlakbij de Atlantische Oceaan.

Galway(Irish: Gaillimh, pronounced [ˈɡalʲɪvʲ]),or the City of Galway(Irish: Cathair na Gaillimhe), is a city inIreland. It is in theWest Region and theprovince of Connacht.Galway City Council is the local authority for the city. Galway lies on the River Corrib between Lough Corriband Galway Bay and is surrounded by County Galway. It is the fourth most populous city in the state and the sixth most populous on the island of .Ireland.




Het skutsje “STAD HARLINGEN”

HARLINGEN– GALWAY v.v.

Harlingen ligt op een snijpunt van “ley-lijnen”, een electriciteits/energienetwerk, dat in vervlogen dagen een belangrijke rol speelde, onder andere bij de veelvuldige vruchtbaarheids-festivals en maans- en zonsverduisteringen.

Er zijn behalve brandpunten (de Dom van Almenum) ook krachtlijnen van een verschillend niveau. Er zijn “ley-lijnen”, die over de gehele aardbol kunnen worden getraceerd en er zijn (schijnbaar) onbeduidende plaatselijke lijnen.

Vanuit dit perspectief is er nog een ander verband tussen Galway (Ierland) en Harlingen. Wanneer men, op een kaart, deze beide oude havensteden met elkaar verbindt, dan blijkt dat andere oer-oude havensteden ook op deze lijn een plek hebben: Dublin, Liverpool, Manchester en Atlantis (Doggersbank).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten