woensdag 12 december 2012

ffZoutsloter.jp_

Kerstmarkt aan de Zoutsloot een echte Harlinger traditie

HARLINGEN – Het idyllische grachtje de Zoutsloot, vormt elk jaar weer het schitterende decor voor een zeer gezellige kerstmarkt. Zaterdag tussen 15.00 en 21.00 uur wordt deze altijd zeer sfeervolle kerstmarkt weer gehouden.
Ruim een week voor Kerstmis toveren bewoners hun huis om in kerstsfeer en verlichten hun gevels prachtig. In dit sprookjesachtige geheel passen ruim tweehonderd kraampjes met allerlei kerstproducten, kleding, delicatessen, handgemaakte accessoires, kunst, parfums, streekproducten, nieuw- en tweedehands goed, boeken, sieraden, speelgoed, kunst, antiek, curiosa, glaswerk, keramiek perfect.
Op zoek naar cadeaus, accessoires en andere hebbedingen, zult u verleid worden door de kruidige geur van Glühwein en kunt u genieten van ambachtelijke lekkernijen als appelstrudel, poffertjes en warme chocolademelk. Diverse goede doelen stands bemand door onder andere Lionsclub Tsjerk Hiddes, Rond de Tafel, Skûtsje Stad Harlingen, wijkver. ’t Noorderkwartier, Lions Harlingen & Franeker en de Topmoppies verwennen de inwendige mens met onder meer soep, broodjes worst, gehaktballen, hamburgers en shoarma!

De muzikale Kerstman, middeleeuwse danseressen van Impuls, gospelband Ichtus, percussiegroep Zeeslag en het Fluitensemble met pianobegeleiding van Marianne Goedendorp zullen hun muzikale steentje aan bijdragen ter verhoging van de sfeer op de Zoutsloter Kerstmarkt. Bovendien zullen koren als ‘De Skûmkoppen’, Shanty en Willekoar ‘De Blierbekjes’ en ‘Vocal Chain’ acte de présence geven.
De Doopsgezinde gemeente en het gebouw van de Stedelijke Muziekvereniging zijn tijdens de kerstmarkt geopend voor een versnapering, te luisteren naar diverse koren, optredens en een eventuele sanitaire stop. Ook in het speciaal voor deze dag ingerichte kerstcafé de Glühweinstube kunt u terecht voor een hapje en drankje en genieten van diverse optredens van koren met in de namiddag Wiebe & friends in kerstsfeer. Radio Stad Harlingen zal live uitzenden vanuit de Glühweinstube.

Naast een bezoek aan de Zoutsloter Kerstmarkt is een bezoekje aan het nabij gelegen monumentale centrum zeker de moeite waard. In de loop op de Grote Sluis nabij zeilschip Excelsior (tussen de Kerstmarkt en centrum) kunt u terecht voor heerlijkheden van ‘t Wad. De buitenkok heeft voorgerechten die mensen zelf boven het vuur kunnen bereiden, Hans Ditzel maakt de visliefhebber blij, Wild vleesch heeft heerlijke broodjes ‘pulled pork’ van de barbecue en de Waddenkeuken voorziet van zoetigheid. Tafels en zitgelegenheden genoeg om aan te schuiven. Al met al dus voldoende reden om zaterdag een dagje Harlingen te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten