donderdag 24 mei 2018


SiTU Cursus 2e Wereldoorlog

Voorspellingen over Hitler

In de Bijbelboeken Esther en Daniel zou de komst van Adolf Hitler en de vervolging en vernietiging van de Joden zijn voorspeld.

Nostradamus schreef in de 16e eeuw honderden, profetische, kwatrijnen. Hij voorspelt de komst van de Antichrist uit het boek Openbaring middels een drietal personen: Napoleon, Adolf Hitler en een derde, nog onbekende, persoon. Een globale vernietiging, epidemieën en hongersnood zijn het gevolg.

In het begin van de 19e eeuw schreef Heinrich Heine de beroemde woorden: “Daar waar men boeken verbrandt, worden vervolgens mensen verbrand.” Ook zijn boeken werden door de Nazi's in de vlammen gegooid.

De oprichtster van de Theosofische vereniging, Madame Blavatsky, deelde de mensheid op in zg. “rootraces”. Deze indeling kende inferieure rassen en 1 etnische groep met een kosmische bestemming. Guido von List propageerde dat het Arische ras orde in de wereld moest brengen.

Frans von Liebenfeltz voorzag de opkomst van het 5e (Arische) ras en de vernietiging van de Joden en andere inferieure rassen. Het Duitse volk had een historische taak. Het wachten was op een “Fuehrer”, een Messiasfiguur, die Groot-Duitsland naar een stralende toekomst zou leiden.

Dergelijke sentimenten en gedachten vormden een belangrijk deel van het gedachtengoed van Hitler. “Ontdekt” werd hij door Dietrich Eckhardt, occultist, schrijver en vertaler, die Hitler persoonlijk leerde kennen en zich opwierp als zijn mentor. Eckhardt coachte hem als spreker en manipulator van grote groepen mensen. Veel van zijn gedachten vinden we later in “Mein Kampf” terug. Eckhardt had tijdens een seance, in die tijd zeer populair, een visioen gekregen van de toekomstige Duitse leider. Dietrich Eckhardt was ervan overtuigd, dat Adolf Hitler, de aangekondigde Messias was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten