zaterdag 24 januari 2015

FFC Afsluitdijk impressie

Onderzoeksresultaten De Nieuwe Afsluitdijk gepresenteerd                             

HARLINGEN – De onderzoeksresultaten van het European Tourism Future Institute (ETFI) van Stenden en Bureau voor Ruimte en Vrije Tijd naar de wensen van (potentiële) bezoekers aan de Afsluitdijk zijn donderdag overhandigd aan de wethouders Theo Meskers (gemeente Hollands Kroon) en Maarten Offinga (gemeente Súdwest-Fryslân).
Dat gebeurde tijdens de stakeholdersbijeenkomst van Rijkswaterstaat en het projectbureau De Nieuwe Afsluitdijk. Het onderzoek is gedaan in 2014.
Met het onderzoek in de hand moet de Afsluitdijk aantrekkelijker worden gemaakt voor toeristen. Zo zijn er plannen om de Afsluitdijk in te zetten al trekpleister voor Leeuwarden Culturele hoofdstad 2018.
Uit het onderzoek bleek dat de Afsluitdijk weinig toeristische voorzieningen heeft, maar jaarlijks toch ongeveer 300.000 bezoekers trekt. Ook stopte zeventig procent van de bezoekers stopte al eerder bij de Afsluitdijk.
De meeste bezoekers stoppen voor het uitzicht, blijven maximaal een half uur en komen uit: Nederland, Duitsland, Scandinavië, Spanje, Italië, Azië, Rusland en Israël.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten