zaterdag 19 oktober 2013

Mogelijke financier voor water in Catharijnesingel

 
De gemeente Utrecht is in gesprek met een mogelijke partner die het herstellen van de waterloop van de Catharijnesingel mee wil financieren. Hierdoor wordt het mogeljk om met een bootje rond de binnenstad van Utrecht te varen. Dat schrijft wethouder Victor Everhardt van het Stationsgebied in een brief aan de gemeenteraad.

Voor het terugbrengen van water in het noordelijk- en middendeel van de Catharijnesingel is al geld gereserveerd. Voor het zuidelijk deel, het stuk vanaf de Mariaplaatst tot de bestaande singel bij hotel/restaurant Karel V, is door de gemeente een fonds opgericht.
Voor dit laatste stuk is naar schatting zo'n dertien miljoen euro nodig. Het college heeft hiervoor al 1,6 miljoen euro gestort in een fonds en is op zoek naar partners die het project willen meefinancieren. Everhardt meldt nu de gemeenteraad dat hij in gesprek is met een mogelijke partner die het project mee wil financieren, “waarbij een relatie wordt gelegd tussen enkele projecten binnen en buiten het Stationsgebied”.
De wethouder belooft nog voor het eind van deze raadsperiode resultaten te boeken. Er is overigens nog voldoende tijd om geld binnen te halen voor het project, zo schrijft hij de gemeenteraad, omdat naar verwachting pas in 2018 begonnen kan worden met het uitgraven van het laatste stuk Catharijnesingel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten