dinsdag 27 augustus 2013

PVDA RUIMT OP

De start locatie van de strand opruimactie is gewijzigd in: parkeerplaats motel Zürich. Viaduct 3, 8751 TL ZURICH
De rest van de zaken is hetzelfde gebleven, dus als je je nog wilt opgeven om mee te doen dan kan dat nog.
 
Op zondag 1 september organiseert de Partij van de Arbeid een schoonmaakactie langs de Nederlandse kust en natuurlijk doet Fryslân ook mee!
Het verzamelen van plastic afval staat centraal. De grote hoeveelheid plastic afval in het water, die uiteindelijk aanspoelt, vormt een bedreiging voor de natuur in zijn geheel, maar ook voor mens en dier.
We gaan die dag tussen 12.30 uur en 14.30 uur voorzien van prikkers en rode vuilniszakken aan de slag aan de vaste walkant van het Wad bij Zurich om een statement te maken.
Het verzamelde plastic zal nadien zorgvuldig worden gesorteerd zodat we aan het eind van de dag ook iets kunnen zeggen over de bronnen van de vervuiling. Op basis van de bronnen kan er gericht beleid gemaakt worden. De stichting Noordzee steunt de actie, evenals de Plastic Soup Foundation, een organisatie die een halt wil toeroepen aan de toenemende verontreiniging van de oceanen met plastic.

Na het sorteren van het afval bestaat de mogelijkheid om door te gaan naar Zandvoort. Daar wordt aan het strand door bovengenoemde stichtingen, Tweede Kamerlid Manon Fokke en Staatssecretaris Wilma Mansveld (o.v.b.) ingegaan op de vraag waarom het terugdringen van plastic afval in onze wateren zo belangrijk is, wat de waarde is van de actie en wat er moet gebeuren. Iedereen is vanaf 16.00 uur van harte welkom.

Kort samengevat:
Opruimen van de dijk aan de wadkant bij Zurich op zondag 1 september van 12.30  uur - 14.30 uur
De start locatie van de strand opruimactie is gewijzigd in: parkeerplaats motel Zürich. Viaduct 3, 8751 TL ZURICH

Geen opmerkingen:

Een reactie posten