donderdag 14 december 2017

Cafe “THE SHOP”, Harns
DE LEESTAFEL

Er voltrekt zich een sluipende ramp, die mens en dier treft. Mobiele telefoons zijn mede-veroorzaker van de sterfte onder bijenvolken, de achteruitgang van vlinders en insecten (een ramp voor de mens). Bij zendmasten broeden geen vogels. Bij de mens zou de gebruiker een hoger risico lopen voor hersentumoren en prostaat-kanker. Rond de zendmasten zou zich een kanker-cluster hebben gevormd.
Maar het zijn de massa's met hun mobile in de hand, die zich willoos overgeven aan misleiding, manipulatie en propaganda (reclame).
Zombie-achtig zitten volwassen Nederlanders (m/v) obsessief te consumeren van de talloze filmpjes gelieerd aan geweld ( remember: de chimpansee met de Kalasjnikov) Met alle gevolgen van dien.
Aan de bar ontspint zich een gesprek over slangen. Beter gezegd over het jagen op en het doden van een python. Een pin door de neus en de slang legt het loodje. De jagers maken een inkeping in de nek, waardoor ze water laten lopen. Zo wordt het vel van het vlees gescheiden.
Het dramatische hoogtepunt: het opensnijden van de slang. De huid verdwijnt naar de zwarte markt en bereikt uiteindelijk “global collectors”.

MOBIELE TELEFOONS ZIJN EEN RAMP
EEN VOORTWOEKERENDE EPIDEMIE VAN DOMHEID

Alle slangen beginnen klein en moeten zich daarna staande zien te houden in een vijandige omgeving. Ze moeten eten om te groeien. Zo'n python van een meter of vier is nog relatief jong. 8 tot 9 meter is gemeten. Door de grote slangen te doden, verarmt de natuur en dit bedreigt de soort.
Slangenvlees deed op de lokale markt 50$ per kilo.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten