dinsdag 27 mei 2014

MESSAGE TO 100 MONKEYS

I bring you knowledge (SiTU)


Junk food hurting world economy, UN warns: The UN's food agency on Tuesday said obesity and poor nutrition weigh heavily on the global economy and...






'Schade Liborgate tot $22 mrd







RBS

RBS Reuters

De banken die genoemd worden in het onderzoek naar manipulatie van de Libor-rente moeten tot $22 mrd aan boetes en schadevergoedingen betalen, hiertoe behoort ook de RABO-bank.




 

Dit zegt Morgan Stanley in een rapport, aldus onder meer de Financial Times en Bloomberg.
De onderzoekers geven aan dat het om een 'ruwe' schatting gaat. Ze gaan uit van straffen voor zestien banken, waaronder ook Barclays, dat vorige maand al een boete van $456 mln betaalde aan Amerikaanse en Britse autoriteiten voor manipulatie van de Libor-rente. De Libor-rente is de rente die banken betalen als zij elkaar geld uitlenen.






Ex-topmannen FIFA kregen smeergeld

BERLIJN - Voormalig voorzitter Joao Havelange van de wereldvoetbalbond en zijn vroegere schoonzoon Ricardo Teixeira hebben miljoenen euro's aan smeergeld ontvangen in een corruptiezaak bij de FIFA. Dat blijkt uit documenten van het openbaar ministerie in Zug, die op last van het Zwitserse gerechtshof openbaar zijn gemaakt.

De Braziliaan Havelange en zijn landgenoot Teixeira, oud-vicevoorzitter van de FIFA, kregen de steekpenningen van het inmiddels failliete marketingbedrijf ISMM/ISL. Havelange, die de FIFA leidde van 1974 tot en met 1998, kreeg in mei 1997 volgens de stukken een bedrag van 1,5 miljoen Zwitserse frank (1,25 miljoen euro) toegeschoven. Teixeira kon vanaf mei 1995 op minstens 5 miljoen frank (4,2 miljoen euro) rekenen aan illegale betalingen.
Beiden ex-topmannen van de FIFA hebben vervolging kunnen afkopen door het betalen van torenhoge boetes. De juridische zaak werd in mei 2010 gesloten



Geen opmerkingen:

Een reactie posten