vrijdag 30 mei 2014

MAITREYA-STATUE (INDIA)



GRONINGEN (GPD) - De regering moet burgers en lokale bestuurders stap voor stap rijp maken voor ondergrondse opslag van kernafval in kleilagen of zoutkoepels, bijvoorbeeld in Noord-Nederland. Dat is nodig om nieuwe kerncentrales mogelijk te maken, staat in een vertrouwelijk rapport, gemaakt in opdracht van de ministeries van Economische Zaken en Vrom.
De Nuclear Research & Consultancy Group (NRG) die het rapport gemaakt heeft, schrijft dat een 'goed ontwikkeld stappenplan' nodig is om de weerstand tegen ondergrondse berging 'op lokaal niveau' het hoofd te bieden. Daarbij moet er sprake zijn van 'vrijwilligheid' bij de vestigingsplaats. In veel omringende landen worden gemeentebesturen 'overtuigd' met grote geldbedragen voor de ontwikkeling van de lokale economie. aldus NRG.

EEN AUTIST LAAT ZICH NIET AFLEIDEN
Mensen met autisme zijn in sommige beroepen gschiktere werknemers dan mensen zonder deze stoornis. Hun specifieke eigenschappen maken dat zij zeer geschikt zijn voor functies zoals softwaretester, archivaris of administratief medewerker. Dit blijkt uit een promotieonderzoek van Annelies Spek, onderzoekster bij GGzE, centrum autisme volwassenen en de Universiteit Leiden.
Veel volwassen autisten zijn goed in technisch-analytische taken, systematisch denken en redeneren. Ook zijn ze doorgaans perfectionistisch, gedreven, maken ze weinig fouten en merken ze details op die anderen ontgaan. Volgensd het onderzoek, dat binnenkort op een congres over werken met autisme wordt toegelicht, zijn er werkgevers die alleen mensen met autisme aannemen omdat die beter functioneren bij werkzaamheden waar nauwgezet moet worden gewerkt. Mensen met autisme blijken zeer trouw aan hun werkgever en besteden hun werktijd niet aan privezaken. Dit in tegenstelling tot de gemiddelde Nederlander, die 3.9 uur per week besteed aan prive-internetten, mailen en bellen. Door hun perfectionisme werken mensen met autisme doorgaans wel wat trager dan anderen. (bron: LC)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten