maandag 11 februari 2013

Bodemdaling door gaswinning Waddenzee beperkt
De bodemdaling door gaswinning in de Waddenzee blijft binnen de grenzen. De Commissie voor de milieueffectrapportage onderschrijft de bevindingen van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM).
Maar er kan nog niets worden gezegd over de effecten op de natuur, stelt de commissie in een verklaring donderdag. De NAM wint sinds 2007 gas in het Waddenzeegebied. Daarmee moet volgens afspraak direct gestopt worden als de bodemdaling te groot is of als de natuur wordt aangetast.
De systemen om de bodemdaling en natuurgevolgen te controleren worden dit jaar geëvalueerd. Volgens de de commissie kan dit monitoringsmechanisme verbeterd worden omdat ,,niet altijd duidelijk is of de verzamelde informatie binnen de monitoring nodig is en/of het bruikbare informatie betreft''. De meetprogramma's moeten beter op elkaar aansluiten en elkaar versterken.
In Groningen is ongerustheid ontstaan over de gaswinning op land na de publicatie van een rapport waaruit bleek dat de bevingen als gevolg van de gaswinning in de toekomst zwaarder zullen zijn dan verwacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten