maandag 9 juli 2012

ZEEZWEMMEN 2011

Zwemmen Harlingen: 40ste zeezwemtocht Vikings

HARLINGEN – Zwemverenigng De Vikings organiseert voor de veertigste keer de 2 km lange Zeezwemtocht. De tocht vindt plaats op zondag 17 juli. Voor de begeleiding van de zwemmers worden nog dringend enkele volgbootjes gezocht.
Sinds 1948 wordt dit zwemevenement georganiseerd, maar slechts 39 maal kon de start door gaan. Weersomstandigheden waren vaak de spelbreker. De vooruitzichten geven nu zoveel vertrouwen, dat men verwacht dat de tocht dit jaar inderdaad van start kan gaan. Het verwachte weer van de komende dagen en de stabiele zeewatertemperatuur lijken de 40e start mogelijk te maken.
De organiserende werkgroep is al weer enkele maanden bezig met de voorbereidingen en mag ook dit jaar weer rekenen op de steun van vele lokale instellingen en bedrijven. Ook de gemeente Harlingen en strandpaviljoen ‘t Zilt verlenen hun medewerking en zien in dit evenement een mooi stukje Harlingen promotie. Het Harlinger strand en de Zuiderpier vormen een unieke tribune voor het publiek om de zwemmers te volgen. De start is om 12.00 uur, deelnemers kunnen zich tussen 9.00 en 10.30 uur inschrijven.
Er worden 120 tot 150 deelnemers verwacht. De echte zwemcracks zullen meedoen aan de wedstrijd en een gooi doen naar de goed gevulde prijzenpot. Het merendeel van de deelnemers zal echter de strijd met de golven aangaan in de prestatietocht. Voor alle deelnemers die de finish halen is er een medaille beschikbaar.
De organisatie is er bijna klaar voor. Voor de begeleiding van de zwemmers worden nog dringend enkele volgbootjes gezocht. Mensen die meewillen varen als begeleidingsboot kunnen zich aanmelden via de nieuwe website
www.zeezwemtocht.nl. Deze nieuwe website geeft ook alle up-to-date informatie over de zeezwemtocht.



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten